Herida Duro

Drejtor

Herida Duro

Ka përfunduar studimet bachelor dhe master në Instrumentin e Violës dhe Muzikës së Dhomës në Universitetin e Arteve, gjithashtu dhe studimet bachelor për Drejtësi në Universitetin e Tiranës në vitin 2011. Është kandidate për doktoratë në fushën e “Trashëgimisë Kulturore” në Fakultetin e Histori- Filologjisë.

Ka një përvojë të pasur në sektorin kulturor dhe kontekstin institucional, si Pedagoge e Jashtme në Universitetin e Arteve, Tiranë, Anëtare e Këshillit për Kulturën në Bashkinë e Tiranës, Anëtare e Bordit Ekzekutiv Artistik në Teatrin Kombëtar të Operës dhe Baletit, dhe si performuese në formacione të ndryshme muzikore brenda dhe jashtë vendit. Nga viti 2008, është nëpunëse civile në Administratën Publike.