Shpallje konkursi për përzgjedhjen e një artisti shqiptar që do të jetë pjesë e “Artist in Rezidence”, në(...)

Postuar më: 31 Tetor 2016
Thirrje e hapur për aplikim në kuadër të programit “Artist in Residencë”, i cili bazohet në “Protokollin e Bashkëpunimit” të nënshkruar nga Ministria e Kulturës e Republikës së Shqipërisë dhe Landi i Salsburgut i Republikës Federale të Austrisë.

Zbulojmë Thesaret e Kolonjës! Ekspozitë me fotografitë e rralla të Dhimitër Vangjelit

Postuar më: 28 Tetor 2016
Ministria e Kulturës me Qendrën Kombëtare të Inventarizimit të Pasurive Kulturore në bashkëpunim me Bashkinë Kolonjë ju ftojnë këtë fundjavë në Ersekë për një ngjarje kulturore të veçantë.

Prezantohet projektligji për trashëgiminë kulturore

Postuar më: 25 Tetor 2016
Pas një pune dy-vjeçare, Ministria e Kulturës do të prezantojë projektligjin e ri të trashëgimisë në konferencën ndërkombëtare “Kontribute në përpunimin e projektligjit të ri mbi trashëgiminë kulturore”,

Aplikim në thirjen për propozime “Projekte të Bashkëpunimit Evropian” Fondi i BE – Evropa Krjuese. Programi(...)

Postuar më: 10 Tetor 2016
Creative Europe Culture Desk Albania njofton të gjithë të interesuarit e sektorit kulturor dhe të trashëgimisë kulturore se në: datë 14 Tetor 2016, Ora 10.00-14.00 (AM) pranë Hotel Grand, do të mbahet një sesion informimi në lidhje me thirrjen për propozime: “Projekte të Bashkëpunimit Evropian ” në kuadër të programit të Bashkimit Evropian “Evropa Krijuese”

Diploma europiane në menaxhim kulturor

Postuar më: 10 Tetor 2016
Nis në Tiranë "Diploma Europiane në Menaxhimin e Projektit Kulturor" që do të mbahet në Tiranë nga data 11 - 20 tetor 2016. Ky projekt synon të përmbajë trajnime dhe eksperiencat e të mësuarit të diversitetit kulturor dhe ndërajonal, si një mënyrë për ti dhënë kulturës një vend më të ndjeshëm në Europë dhe jashtë saj.

Thirrje për projekte: Pavijoni Shqiptar në Bienalen e Venecias, 2017

Postuar më: 05 Tetor 2016
EKSPOZITA 57-TË NDËRKOMBËTARE E ARTIT - BIENALE E VENECIAS 2017 Thirrje për projekte: Pavijoni Shqiptar në Bienalen e Venecias, 2017 Në kuadër të Edicionit të 57-të Bienales të Artit së Venecias, Ministria e Kulturës, me cilësinë e komisarit të pavijonit shqiptar, shpall thirrjen për paraqitjen e projektit për pavijonin shqiptar në Bienalen e Artit që do të jetë e hapur për publikun më 13 maj – 26 nëntor 2017. Titulli i zgjedhur nga kuratorja Christine Macel, për edicionin e 57 të Ekspozitës Ndërkombëtare të Artit është:

“Konferenca Ndër-Rajonale mbi Menaxhimin Kolektiv”

Postuar më: 19 Shtator 2016
Në kuadër të bashkëpunimit që Zyra Shqiptare për të Drejtën e Autorit ka me Organizatën Botërore të Pronësisë Intelektuale (OBPI), aktiviteti tjetër i rradhës i parashikuar për t`u zhvilluar brenda vitit 2016, është një Konferencë Ndër-rajonale mbi Menaxhimin Kolektiv të të drejtës së autorit dhe të drejtave të tjera të lidhura me të.. Ky aktivitet do të organizohet më datë 19-20 Shtator 2016 në Tiranë në ambjentet e Hotel D`Oro City.

Njoftim për dëgjesë publike: Restaurimi dhe rikualifikimi urban i territorit në Qendrën Historike dhe zonën e(...)

Postuar më: 13 Shtator 2016
Ministria e Kulturës në bashkëpunim me Fondin Shqiptar të Zhvillimit, Bashkinë e Himarës dhe shoqërinë e projektimit “SON Engineering & Construction” njofton dëgjesën publike në kuadër të hartimit të projektit të zbatimit me objekt:

Fituesit në Programin Rezidencial Ndërkombëtar “Cittadellearte”

Postuar më: 08 Shtator 2016
Programi Rezidencial Ndërkombëtar “Cittadellearte” ,Torino , Itali realizohet nga Ministria e Kulturës së Shqipërisë në kuadër të një bashkëpunimi intensiv me Fondacionin “Pistoletto” (Biella, Itali).

Shpallen kandidatet e shortlist-uar për pozicionin e Drejtorit të Përgjithshëm të TKOBAP

Postuar më: 26 Gusht 2016
Në vijim të konkursit për përzgjedhjen e kandidaturës së Drejtorit të Përgjithshëm të Teatrit Kombëtar të Operas, Baletit dhe Ansamblit Popullor, Komisioni i propozon Ministrit dy kandidatë për postin e Drejtorit të Përgjithshëm të Teatrit Kombëtar të Operas, Baletit dhe Ansamblit Popullor : 1. Kandidaturë e parë znj. Zana Çela 2. Kandidaturë e dytë z. Josif Gjipali
Datë 12.09.2017 Në zbatim të Vendimit të Këshillit të Ministrave nr. 173, datë 07.03.2003 ‘”Për emërimin, lirimin ose shkarkimin nga(...) 12-09-2017