Diploma europiane në menaxhim kulturor

Postuar më: 10 Tetor 2016
Nis në Tiranë "Diploma Europiane në Menaxhimin e Projektit Kulturor" që do të mbahet në Tiranë nga data 11 - 20 tetor 2016. Ky projekt synon të përmbajë trajnime dhe eksperiencat e të mësuarit të diversitetit kulturor dhe ndërajonal, si një mënyrë për ti dhënë kulturës një vend më të ndjeshëm në Europë dhe jashtë saj.

Thirrje për projekte: Pavijoni Shqiptar në Bienalen e Venecias, 2017

Postuar më: 05 Tetor 2016
EKSPOZITA 57-TË NDËRKOMBËTARE E ARTIT - BIENALE E VENECIAS 2017 Thirrje për projekte: Pavijoni Shqiptar në Bienalen e Venecias, 2017 Në kuadër të Edicionit të 57-të Bienales të Artit së Venecias, Ministria e Kulturës, me cilësinë e komisarit të pavijonit shqiptar, shpall thirrjen për paraqitjen e projektit për pavijonin shqiptar në Bienalen e Artit që do të jetë e hapur për publikun më 13 maj – 26 nëntor 2017. Titulli i zgjedhur nga kuratorja Christine Macel, për edicionin e 57 të Ekspozitës Ndërkombëtare të Artit është:

“Konferenca Ndër-Rajonale mbi Menaxhimin Kolektiv”

Postuar më: 19 Shtator 2016
Në kuadër të bashkëpunimit që Zyra Shqiptare për të Drejtën e Autorit ka me Organizatën Botërore të Pronësisë Intelektuale (OBPI), aktiviteti tjetër i rradhës i parashikuar për t`u zhvilluar brenda vitit 2016, është një Konferencë Ndër-rajonale mbi Menaxhimin Kolektiv të të drejtës së autorit dhe të drejtave të tjera të lidhura me të.. Ky aktivitet do të organizohet më datë 19-20 Shtator 2016 në Tiranë në ambjentet e Hotel D`Oro City.

Njoftim për dëgjesë publike: Restaurimi dhe rikualifikimi urban i territorit në Qendrën Historike dhe zonën e(...)

Postuar më: 13 Shtator 2016
Ministria e Kulturës në bashkëpunim me Fondin Shqiptar të Zhvillimit, Bashkinë e Himarës dhe shoqërinë e projektimit “SON Engineering & Construction” njofton dëgjesën publike në kuadër të hartimit të projektit të zbatimit me objekt:

Fituesit në Programin Rezidencial Ndërkombëtar “Cittadellearte”

Postuar më: 08 Shtator 2016
Programi Rezidencial Ndërkombëtar “Cittadellearte” ,Torino , Itali realizohet nga Ministria e Kulturës së Shqipërisë në kuadër të një bashkëpunimi intensiv me Fondacionin “Pistoletto” (Biella, Itali).

Shpallen kandidatet e shortlist-uar për pozicionin e Drejtorit të Përgjithshëm të TKOBAP

Postuar më: 26 Gusht 2016
Në vijim të konkursit për përzgjedhjen e kandidaturës së Drejtorit të Përgjithshëm të Teatrit Kombëtar të Operas, Baletit dhe Ansamblit Popullor, Komisioni i propozon Ministrit dy kandidatë për postin e Drejtorit të Përgjithshëm të Teatrit Kombëtar të Operas, Baletit dhe Ansamblit Popullor : 1. Kandidaturë e parë znj. Zana Çela 2. Kandidaturë e dytë z. Josif Gjipali

NJOFTIM PËR KONKURRIM PËR VEND PUNE

Postuar më: 04 Gusht 2016
Datë 04.08.2016 Në zbatim të Vendimit të Këshillit të Ministrave nr. 173, datë 07.03.2003 “Për emërimin, lirimin ose shkarkimin nga detyra të drejtuesve të institucioneve, në varësi të Këshillit të Ministrave, Kryeministrit ose Ministrit”, Ministria e Kulturës shpall konkursin për pozicionin:

Shtyrje afati për aplikimin në Programin Rezidencial Ndërkombëtar “Cittadellearte”

Postuar më: 22 Korrik 2016
Ministria e Kulturës njofton se për shkak të kërkesës së lartë të aplikantëve për plotësim të dokumentacionit të domosdoshëm për aplikim, data e fundit e aplikimeve për Programin Rezidencial Ndërkombëtar “Cittadellearte” shtyhet nga 25.07.2016, në 30.08.2016.

Thirrje për pjesëmarrje në rezidencën me temë: “Diversity is Super-City!”

Postuar më: 18 Korrik 2016
18 artistë nga Shqipëria, Hungaria, Maqedonia, Bosnja dhe Hercegovina, Serbia, Rumania, Bullgaria, Italia, dhe Kroacia (2 pjesëmarrës nga çdo vend) në 8 ditë qëndrimi në Sremski Karlovci, Serbi, mbi diversitetin dhe dialogun ndërkulturor duke përdorur performancën artistike si mjet komunikimi

Thirrje per pjesëmarrje në dy rezidenca arti, nëpërmjet anëtarëasimit në BJCEM

Postuar më: 18 Korrik 2016
Ministria e Kulturës së Shqipërisë, nëpërmjet anëtarësimit në “Bienalen e Artistëve të Rinj nga Evropa dhe Mesdheut” (BJCEM) Informon se, në kuadër të politikave promovuese për artistët e rinj dhe zgjerimit të bashkëpunimit kulturor në Rajonin e Mesdheut e më gjerë, lancon thirrjen e hapur për pjesëmarrje të artistëve të rinj shqiptarë në dy projekte; 1. Thirrja: MOTEL TROGIR: ‘The East is west of the West’ 2. Thirrja: La Ville Ouverte |Mediterranean Landscapes
Në kuadër të miratimit të ligjit nr. 35/2016 “Për të drejtat e autorit dhe të drejtat e tjera të lidhura me to” si edhe në zbatim të(...) 21-02-2017