Postuar më: 21 Shkurt 2017

Thirrja për projekt-propozime për vitin 2017 Projektet e përzgjedhura për mbështetje në Art&Kulturë dhe Trashëgimi Kulturore

Ministria e Kulturës,  më  1 dhjetor 2016 shpalli thirrjen për projekt-propozime për vitin 2017 në Art&Kulturë, e cila u mbyll në datë 13 janar 2017.  Kolegjiumi i Ministrisë së Kulturës mori në shqyrtim rreth 230 projekt-propozime në art, kulturë dhe trashëgimi kulturore, nga të cilat përzgjodhi 127 projekte fituese. Edhe në këtë thirrje, ashtu si në vitin e kaluar, ka ardhur në rritje interesi i aplikantëve me propozime, ide dhe projekte të subjekteve, organizatave, apo shoqatave kulturore.  

 

Kolegjiumi i përbërë me ekspertë të vlerësimit dhe zhvillimit të politikave dhe strategjisë kulturore, vlerësoi fituese projekt-propozimet që përputhen me kriteret  e shpallura në udhëzuesin që shoqëroi thirrjen për projekt-propozime, projektet që shprehin: ide novatore,  garantojnë cilësi dhe profesionalizëm në realizim , qëndrueshmëri dhe vazhdimësi, mundësi për rritjen profesionale të artistit, sjellin zhvillim dhe gjallërim të skenës artistike e kulturore në Shqipëri, dëshmojnë respektimin e të drejtës së autorit; Veçojmë edukimin përmes artit dhe kulturës, krijimtarinë artistike dhe përkrahjen e të rinjve duke filluar nga potenciali i tyre krijues e deri tek punësimi i tyre, rritjen e audiencave, shtrirjen gjeografike dhe kohore, si dhe aftësia për të thithur fonde nga burime të tjera. 

 

Projektet e përzgjedhura do të mbështeten në mënyrë të pjesshme nga Ministria e Kulturës.

 

Njoftojmë se subjektet, projektet e të cilëve janë përzgjedhur për mbështetje financiare nga Ministria e Kulturës, do të kontaktohen brenda 15 ditëve për të vazhduar me hapat e mëtejshëm.

 Ju kërkojmë ndjesë se për arsye të disa gabimeve në publikim, të shkaktuara nga rigjenerimi i të dhënave nga sistemi elektronik, njoftimi për shpalljen e fituesve të thirrjes për projekt-propozime për vitin 2017, është ripublikuar në faqen e Ministrisë së Kulturës sot më dt 21 Shkurt 2017.

 

Lista e plotë e projekteve të renditura në mënyrë alfabetike, është si më poshtë vijon:

PROJEKTI

GJINIA / FORMA E SHPREHJES

APLIKANTI

INDIVIDI/ORGANIZATA

"Andrra”

Letërsi/Inskenim/Edukim

Diana Malaj - Qendra Rinore ATA

"Aktorët jemi ne"

Edukim/Botim/Konferencë

Shoqata “Përtej barrierave”

"Balkan's gate"

Aktivitete kinematografike/Edukim/Zhvillim Audiencash

Shoqata “Zejtarët dhe Mjeshtrit duarartë pogradecarë "

"Dama me kamelie"

Shfaqje teatrale/Aktrim/Koreografi

Luljeta Hoxha

"Dashuri përmes ngjyrave"

Ekspozitë/Edukim artistik për fëmijët me probleme shikimi

Shoqata "Liburnetik"

"Historia e Shqipërisë përmes karikaturave"

Letërsi/Botim/Studim

Ben Andoni

"Interational Albanaia Brass Festival"

Muzikë/Festival/Edukim

"Artistët interpretë"

"Kalorësit"

Shfaqje teatrale/Komedi

Shoqata artistike Klaus' film

"Klubi i kritikës mbi diversitetin"

Letërsi /Kritikë/Edukim

Shtëpia Botuese “Pegi”

"Letërsia Crossover 2017"

Letërsi/Revistë/Rezidencë

Poeteka

"Letërsia dhe Qyteti"

Letërsi/Lexime/Edukim

Beti Njuma, Alda Bardhyli

"Lexojmë së bashku"

Letërsi/Edukim/Lexime

Arben Xhaja

"Libra Audio"

Letërsi/Lexime/Zhvillim audiencash

Marvin Vokopola

"Na ishte një herë...Libri"

Letërsi/Lexime/Edukim

Shtëpia Botuese Albas

"Në gjurmët naimiane"

Letërsi/Krijimtari/Edukim

Klubi i Shkrimtarëve dhe Artistëve "Naim Frashëri"

"Në laboratorin e përkthimit të letërsisë për fëmijë"

Letërsi/Përkthim/Edukim

Mariana Ymeri

"Nusja me shifon të zi”

Letërsi/ Inskenime/Zhvillim audiencash

Shoqata "Miqësia"

"Rapsodia shqiptare"

Muzikë/Krijimtari

Vasil Tole

"SABBAT 2017 - Workshop ndërdisiplinor për shkrimtarët e rinj"

Letërsi/Edukim/Krijimtari

Luljeta Lleshanaku

"Skulptura e parkut"

Arte pamore/Krijimtari

Genti Tavanxhiu

"Studime albanologjike përmes arkivave"

Studim/Botim/Konferenca

Shejzad Pleiades

"Tirana International Literature Festival III"

Letërsi/Festival/Lexime

Jonila Godole

IDMC

 

“5 djelmoshat”

Teatër/Zhvillim Audience

Helidon Fino

“ALBAMONO 2017”

 

Teatër/ Festivali/Zhvillim audiencash

Dhimitraq Orgocka

“Albania Dance Meeting Festival”

Edicioni i 12-të

Danc Kontemporan/Festival/Zhvillim Audience

Shoqata "Durrës Beauty"

“Art House”

Art/Krijimtari/Edukim

“Consulting and Development Partners”

“Arti, fëmijët dhe muzeu”

Arte pamore/Edukim

 

Giada Kuka

“Aulona Interfolk Festival edicioni 9”

Trashëgimi/Festival/Zhvillim Audience

Qendra Kulturore “Aulona”

“Ballkan Teatër Tirana Fest”

Teatër/Festival/Zhvillim Audience

Shoqata "Ballkan Teatër Tirana Fest"

“Biçikletërsia-Rreshta mbi pedale”

Letërsi/Edukim/Lexime

Pass-Ecovolis

“Butrinti2000”

Edicioni i 15-të Ndërkombëtar i Teatrit

Teatër/Festival/Zhvillim Audience

“Res Egnatia”

“Detektivi”

Teatër Dramë/Zhvillim Audience

Artan Imami

“Double Feature”

Art bashkëkohor/Ekspozitë

Tirana Art Lab

 

“Edukimi i fëmijëve përmes trashëgimisë kulturore”

Trashëgimi Jomateriale/Edukim

Arjana Todhe

“Edukimi me vallet folklorike i brezit të ri”

Folklor/Edukim

Bardhyl Pojani

“Edukimi përmes librit”

Botimeve/Promovim/Edukim

Armand Hoxha

Anest Halili

“EMATHIA”

Folklor/Konferencë/Promovim/Edukim

Artan Kurti

“Fasulja”

Teatër/ Zhvillim Audience

Unioni Shqiptar për Zhvillim Social

“Festivali i muzikës moderne” edicioni 6-të

Muzikë jazz, gospel/Koncerte

Eugjen  Gargjola

“Festivali i pikturës”

Arte pamore/Festival/

Promovim kulturor

 

Qendra për Edukimin Ekonomik dhe Biznesin

“Festivali i poezisë së pabotuar”

Letërsi/Festival/Lexime

Eko Mendje

“First Step Film Fest” Festivali Ndërkombëtar i Filmit për Studentë

Film/Festival/Krijimtari

Shtëpia Filmike “d'ART”

“Frymëzime nga kronika e një qyteti në gur”

Arte Pamore/Rezidencë artistike/Krijimtari

 

OPEN DOORS

“Fustanella Festival”

Trashëgimi Kulturore Jomateriale/Koncert/Promovim

Qendra Kulturore  “REK-REMONT KAPITAL”

“General & PlayBoy”

Teatër/Komedi

Bujar Kapexhiu

“Herë lart herë poshtë”

Balet kontemporan/Performancë

AR-KU Fondacion

 “Heronjtë e monumenteve”

Trashëgiminë Kulturore/Edukim/Promovim

CHwB-Albania

“International Festival Jazz in Albania”

Muzikë Jazz/Festival

 

Shoqata “Syri Blu”

“Jo vetëm MOZART”

Muzikë Dhome/Cikël koncertor

Qendra “Gjenerata e Re”

“Kam një pyetje?!”

Arte pamore/Edukim/Informim

 

Instituti i Studimeve Politike

“Kënga polifonike dhe vallja karakteristike”

Trashëgimi Jomateriale/Edukim

Roland Cenko

Konkursi Ndërkombëtar “Kënget e Tokës” edicioni i 17-të.

Muzikë/Edukim/Zhvillim Audiencash

Shoqata e Menaxhimit Artistik “Këngët e Tokës”

“Kontrabasi”

Shfaqje teatrale/Komedi e zezë

Stefan Çapaliku

“KOPELIA”

Balet/Edukim

Arian Plaku

“Laboratori i antropologjisë vizuale”edicioni 2

Etnografi/Promovim/Edukim

Blerina Hankollari

“Lord Bajron dhe miqtë”

Trashëgimi/Traditë/Koncert/Panair

Shoqata “Argonaut”

“Maratona e këngës”

Muzikë/Tur koncertor/Zhvillim Audience

Qendra për Zhvillimin Komunitar

“Sot për të Ardhmen”

“Mbi semantikës e brutales dhe poetikës”

Arte Pamore/Ekspozitë fotografike

 Shoqata  "URA"

 “Midis shekujve”

Trashëgimi/Ekspozitë e instrumentave tradicionale/Edukim

Ermal Sela

“Mirdita Turistike”

Trashëgimi Jomateriale /Rituali i dasmës

Odeta Taçi

“Mushkritë”

Teatër/ Zhvillim Audience

Erdit Asllani

“Nata e kitarës”

                      Muzikë/Koncerte             

 

Edison Miso

“Ne dhe arti ynë”

Ekspozitë figurative me punët më të mira të artistëve të Jugut të Shqipërisë

Arte pamore/Zhvillim Audience

Roof Albania

 

 

 

“Netë magjike Shqiptare”

Muzikë/Cikël koncertesh

Volart Production

“Netët e muzikës klasike”

edicioni i 8-të

Muzikë klasike/Biennale

 

Haig Zacharian, Florian Vlashi

“Në tingujt e historisë”

Trashëgimi Kulturore/Aktivitete kulturore multiformë/Zhvillim Audience

 

Qendra për Zhvillim Ekonomik dhe Marrëdhënie Ndërkombëtare

“Nëntori”

Arte pamore/Ekspozita vjetore e pikturës

 

Aleksandër Filipi

 

“Nokturn Pranveror”

Koncerte/Orkestrër Dhome

 

Instituti i Paqes Zhvillimit Inovacionit Acli-Ipsia

“Oda Dibrane”

Festival Folklorik Mbarëkombëtar

Trashëgimi/Festival/Zhvillim Audience

 

Shoqata Kulturore Artistike

“Oda Dibrane”

“Pasuritë e kulturës dhe kreativitetit të popullit në kostumografi”

Trashëgimi Jomateriale/Edukim

Qendra për Promovimin e Konkorueshmërisë

“Përmeti Multikulturor” edicioni 15

Festival Ndërkombëtar Folklorik

Trashëgimi Jomateriale/Festival/Zhvillim Audience

Seksioni Shqiptar i CIOFF

“Pianodrom” në kompakt disqe

Muzikë/Krijimtaria në CD

Fondacioni për Zhvillimin e Kompozicionit

“Pop Rock Symphony Ladies”

Muzikë/Koncert/ Zhvillim Audience

Kozeta Kurti

“Prenkë Jakova”

-100 vjetori i lindjes së kompozitorit

Simpozium/Ekspozitë fotografike/Koncert

Shoqata Kulturore Artistike “Prenkë Jakova”

“Promovimi i vlerave kulturore e historike të arkitekturës”

Trashëgimi/Botim/Promovim

Luiz Seiti

“Quhem Ballkan”

Art kontemporan/Teatër

MAM Foundation

“Ribashkim Muzikor”

Muzikë/Cikël koncertesh

Eriona Jaho

“Ringjallja e teknikave të realizimit të xhubletës”

Trashëgimi Jomateriale/Etnografi

Anila Zajmi

“Romanca Shqiptare”

Koncerte/Muzikë

 

Endri Sina

“Skulptura e realizmit socialist”

Arte Pamore/Botim/Promovim

Maks Velo

“Strip Art Al”

Ekspozitë/Art grafik

 

Endrit Beqo

“Sylvia”

Shfaqje teatrale/Komedi

Gjergj Mena

“Shën Petërsburgu dhe grupi i të Pestëve”

Muzikë/Koncerte

Enica Selenica

“Shfaqja që shkoi për dreq”

Shfaqje teatrale/Komedi thrriler

Qendra Ceapalne

“Shqiptarët në artin botëror”

Botim/Promovim

Ferid Hudhri

“Të mbajmë ndezur zjarrin e isopolifonisë tek brezi i ri”

Trashëgimisë Jomateriale/Promovim/Edukim

Shoqata “Aks”

“Të veprojmë nëpërmjet artit”

Letërsi/Krijimtari/Edukim

H.art Social ACTing

“TIFF 2017” edicioni i 15-të

Film/Festival/Zhvillim Audience

Tirana Film Insitute

“Tinguj dhe Monumente”

Trashëgimi kulturore/Krijimtari muzikore/Promovim

Gëzim Belegu

“Tirana 48 hour film project”

Film/Festival/Krijimtari/ Zhvillim Audience

 

Qendra Bind

“Tirana si’xhade”

Trashëgimi Kulturore/Traditë

Shoqata “Rias”

“Trajnim marketingu kulturor për të rinjtë”

Trashëgimi Kulturore/Trajnim/Promovimit i vlerave kulturore

“The gates of Horn and Ivory”

“Trashëgimia kulturore dhe tradita gjirokastrite”

Trashëgimi Kulturore/Botim

Klodian Muço

“Trashëgimia kulturore e Gjirokastrës”

Trashëgimi Kulturore/Portal online

Eneo Toska

“Trashëgimia kulturore jomateriale - pasuri e paçmuar për edukimin e të rinjve”

Trashëgimi Jomateriale/Edukim

SHASH.ARKEO,shkp

“Treg i lire”

Shfaqje teatrale/Dramë

Kastriot Shehi

“Udhëtim në kohë”

Trashëgimi/Arte pamore

Edmond Kojani

“Vox Baroque” 2017

Festivali Ndërkombëtar i Muzikës Baroke, Edicioni 4

 

Muzikë/Festival/Zhvillim Audiencash

Qendra Vox Baroque

“Zgjim/Awaking”

Edicioni 19-të i Teatrit Alternativ Skampa 2017

Teatë/Festival Alternativ/Edukim/Zhvillim Audiencash

Shoqata Europiane Teatri Bashkohor Shqiptar  A.T.K

“Ҫifti i çuditshëm”

Teatër/Zhvillim Audiencash

Shoqata "Bloom"

1917-2017 “Triologjia e heshtjes se kuqe”

Shfaqje teatrale/Vepër kontemporane

ELECTRAL

Bienalja Ndërkombëtare e Akuarelit 2

Arte pamore/ Zhvillim Audiencash/Promovim

Shoqara Kulturore VIzart

Burka Medeas

Teatë/Monodramë/Dokumentar

Erjona Kakeli

Ciceroni Virtual

Arte Pamore/Edukim/Teknologji

 

Metroresearch (Universiteti Metropol Tiranë)

Cikli i plotë i menaxhimit të një projekti kulturor

Ngritje kapacitetesh/Cikël trajnimesh

 

Arben Papadhopuli

Dea Open Air International Film Festival

Film/Festival/Zhvillim Audiencash

Multi Media Studio

Different Trains Festival

 

Muzikë Dhome/Festival

Different Trains

Diktatura komuniste në 360 gradë

Arte pamore/Krijimtari

 

Cross Culture Lab

'Dizajni për të ardhmen'

Javët e Dizajnit në Tiranë 2017

 

Arte pamore/Krijimtari

 

 

Universiteti Polis

Ekspozitë -konkursi ndërkombëtar i fotografisë artistike "Prefoto" edic.7&Maratona e fotografisë

Arte Pamore/Konkurs fotografik/Krijimtari

Edon Agushi, Ervin Cala

Festivali 3-të Mbarëkombëtar i Zërave të Rinj “Jorgjija Truja”

Muzikë/Festival/Edukim

Takuina Adami

Festivali i 12-të Ndërkombëtar i Muzikës së Dhomës

Festival/Koncerte me muzikë dhome

Arti dhe Kultura Italo-Shqiptare

Festivali i Filmit Ballkanik dhe Artit Kulinar

Art/Trashëgimi/Kulinari

 

Art-Im-Pulse

Festivali i Filmit Ndërkombëtar, Kinemaja e Shoqërisë Ardhme "A-FestFilm 2017

Festival filmi/Edukim/ Zhvillim Audiencash

 

 

Anifest

Festivali Letrar për të Rinj "Tirana2017"

Letërsi/Edukim/Festival

Shtëpia Botuese Toena

Festivali Mbarëkombëtar i Këngës për Fëmijë

Muzikë/Festival/Edukim

Shoqata “Shpirti Artistik i Shkodrës”

Festivali Mbarëkombëtar i Komedisë “KoKoFest”

Teatër/Festival

 

CDC- Community Development Center Albania

­Festivali MultiKultror Berat-Edicioni 4

Art/Kulturë/Trashëgimi

Organizata “Njerëz dhe ide”

Festivali Ndërkombëtar i Filmit për të Drejtat e Njeriut në Shqipëri

Filmi/Edukim me konceptet e të drejtave të njeriut/Art vizual

 

ORAFILMMARUBI

Inok Arden

Melodramë

Rudin Lengo

Panairi i 20-të i Librit "Tirana 2017"

Panair/Promovime

Shoqata e Botuesve të Shqipërisë

Panairi i Librit "Fieri 2017"

Letërsi/Panair/Promovime

Fondacioni Harpa

Promovimi i artistëve bashkëkohor shqiptar

Arte pamore/Ekspozitë/Botim

 

Zeta Galeri

Revista "Europa"

Botim/Revistë

Instituti Shqiptar i Studimeve Europiane

ROZAFA EXPRESSION 2017'

Koncerte muzikore korale dhe vokale

Shkodër

Shoqata 'ROZAFA EXPRESSION'

Takim Kombëtar i Orkestrave dhe Harqeve

Festival/Muzikë Dhome

Shoqata “Skampa”

Teatri i rrugës nëpër Shqipëri

Shfaqje të teatrit fiziko plastik/Teatri i Rrugës/Edukim/Zhvillim Audiencash

 

Shoqata Artistët e Rinj të Skenës