Postuar më: 02 Gusht 2017

Franca nderon Ministren e Kulturës me Urdhrin “Oficere e Nderit në Art dhe Kulturë”

 

Ministrja e Kulturës e Republikës së Shqipërisë, znj. Mirela Kumbaro Furxhi është nderuar me urdhrin  “Oficere e Nderit  në Art dhe Kulturë” nga Ministria e Kulturës dhe Komunikimit të Francës,  njëri nga katër titujt e nderuar ministerialë të Republikës  Franceze që akordohen për personalitete në Art dhe Kulturë. .

Ky titull iu akordua Ministres Kumbaro nga Ministrja e Kulturës dhe e Komunikimit e Republikës së Francës, Audrey Azoulay, me motivacionin për kontribut të lartë në fushën e kulturës dhe të bashkëpunimit shqiptaro-francez.

Znj. Mirela Kumbaro Furxhi  ka dhënë një kontribut të veçantë në marrëdhëniet kulturore shqiptare-franceze me synimin   promovimi i vazhdueshëm i kulturës shqiptare në Francë dhe në Europë, por edhe forcimi i lidhjeve mes dy vendeve tona në fushën e kulturës dhe trashëgimisë kulturore si ura komunikimi dhe shkëmbimi të vlerave reciproke.

Kujtojmë se Ministrja Mirela Kumbaro dhe Ministrja Audrey Azoulay  nënshkruan në vitin 2016 Deklaratën për bashkëpunim ndërmjet Ministrisë së Kulturës dhe Komunikimit të Francës dhe Ministrisë së Kulturës së Shqipërisë lidhur me bashkëpunimin kulturor.

Urdhri “Oficere e Nderit në Art dhe Kulturë”  jepet për persona të veçantë  që dallohen për kontribute të larta në fushën e kulturës dhe komunikimit në Francë dhe në botë.