Fjala përshëndetëse nga Ministrja e Kulturës së Shqipërisë, znj. Mirela Kumbaro, mbajtur në Konferencën(...)

Postuar më: 16 Qershor 2016
Të nderuar miq, studiues, politikanë, mbledhja së bashku për të kujtuar një figurë mendimtari të shquar si Ibrahim Rugova na bën së pari nder ne të gjithëve.

Fjala e Ministres së Kulturës, znj. Mirela Kumbaro në përurimin e Muzeut Kombëtar Marubi, Shkodër

Postuar më: 09 Maj 2016
Të dashur miq, Mirmbrëma! Do e filloj duke kërkuar një ndjesë të thellë, një ndjesë të thellë në emër të shtetit shqiptar, në emër të të gjtha qeverive, meqënëse më qëlloi mua të jem në këtë moment këtu.

Fjala e Ministrit Kumbaro në Konferencën“Reforma në sistemin e Pronësisë Intelektuale - Sfidë dhe angazhim për(...)

Postuar më: 26 Prill 2016
“PËR TË DREJTAT E AUTORIT DHE TË DREJTAT E TJERA TË LIDHURA ME TO” KRIJIMTARIA ESHTE PASURIA IME> LIGJI MA MBRON

Fjala përshëndetëse e Ministres së Kulturës Mirela Kumbaro në prezantimin e programit “Trashëgimia motor(...)

Postuar më: 04 Prill 2016
Nuk është aspask i rastësishëm ky takim dhe as ngut i ditëve të fundit. Dhe ka arsye edhe pse jemi në këtë shesh të gjithë bashkë. Kemi më shumë se dy vjet që i kemi hyrë gjithë territorit të Shqipërisë duke prekur çdo cep, e dukej sikur kishim harruar se sa shume vende të bukura ka Republika jonë. Një pjesë na i ka dhënë natyra, por një pjesë e kanë zbukurar të parët tanë në shekuj duke na lënë në çdo gur edhe porosinë për t’i ruajtur. Kjo është ajo që ne e quajmë trashëgimi kulturore. Trashëgimia nuk është vetëm pronë e secilit por edhe shpirt i kombit dhe i çdo fshati.

Fjala e Ministrit Kumbaro Furxhi mbi Marrëveshjen e Bashkëpunimit Kulturor Shqipëri-Gjermani në Kuvend

Postuar më: 12 Shkurt 2016
Ratifikimi nga Kuvendi, i Marrëveshjes mbi bashkëpunimin kulturor ndërmjet Qeverisë Shqiptare dhe Qeverisë së Republikës Federale të Gjermanisë, është padyshim një akt për të cilin biem të gjithë dakord. Është shumë e rëndësishme që Gjermania, si një partner i kahershëm e shumë i rëndësishëm strategjik, e vë theksin te diplomacia kulturore si një urë e sigurt bashkëpunimi, si një rrugë e hapur dhe jetëgjate integrimi.

Fjala e Ministres së Kulturës, znj. Mirela Kumbaro në Panairin Ndërkombëtar Klik Ekspo Group, 2015

Postuar më: 23 Nëntor 2015
Na u duk paksa e çuditshme në fillim ideja se mund ta fusnim Ministrinë e Kulturës në një panair ku ekspozohen makineri, birrë, tuba, material ndërtimi. Por grishja e Klik Ekspo Klik e quajtur “Biznes, Art, Bashkëjetesë” ishte shumë më e fortë se sa dyshimi ynë.

Fjala e Ministres së Kulturës, znj. Mirela Kumbaro në ceremoninë e hapjes së Panairit të 18-të të Librit në(...)

Postuar më: 12 Nëntor 2015
Panairi i Librit të nëntorit është para së gjithash festë e mendimit të lirë dhe bashkëpunimit: nuk mund të ketë asnjë vend më të pasur me ide, më të populluar me mendimtarë, ideatorë, ëndërrimtarë e paqëtorë këto ditë se kjo hapësirë e Pallatit të Kongreseve ku bashkohen kultura, shkëmbehen mendime dhe debatohen ide.

Fjala e Ministres së Kulturës, znj. Mirela Kumbaro në Konferencën e Berlinit “Një shpirt për Strategjinë e(...)

Postuar më: 10 Nëntor 2015
"Mirë se ju gjej në këtë diskutim me temë tejet joshëse “Një shpirt për Evropën” por në të njëjtën kohë është një cilësim që të bën të mendosh, sidomos kur kjo përkthehet në një panel për periferitë që ne banojmë dhe na banojnë.

Kosova në UNESCO, Kumbaro: “ Anëtarësimi i Kosovës në UNESCO është jo vetëm i nevojshëm, por mëse i(...)

Postuar më: 07 Nëntor 2015
Në datën 6 nëntor 2015, në Paris u zhvillua konferenca e përgjithshme e UNESCO-s, takim që u mbajt për të promovuar edukimin si edhe për të ndaluar rrjedhën e ekstremizmit të dhunshëm.
“Kultura si burim për zhvillimin ekonomik rural nëpërmjet ngjyrave të trashëgimisë Koço Thomollari nga Rehova (një ndër 100 fshtatrat e(...) 02-02-2018