Fjala e Ministres së Kulturës, znj. Mirela Kumbaro në ditën e përfundimit te punimeve në kuadër të projektit(...)

Postuar më: 24 Prill 2017
"Pranë Detit, afër Lumit, mes dy pasqyrave ujore është vendi i përsosur i një parku të tillë arkeologjik si Apollonia. Këtë mrekulli e kemi falë përpjekjes së Leon Rey-t, arkeologut, që në të gjallë iu ndalua riardhja në Shqipëri në kohën e komunizmit, por edhe falë mjeshtrave shqiptarë të arkeologjisë, që vazhduan punën në këtë kohë. Hasan Ceka dhe Skënder Anamali, Selim Islami, etj,do të vazhdonin traditën e mirë të nisur nga Rey.

Fjala e Ministres së Kulturës, znj. Mirela Kumbaro në takimin “Vendet e Kujtesës”

Postuar më: 23 Mars 2017
Kumbaro: Politika ka për detyrë të ndërtojë mekanizma financiarë dhe profesionalë që dëshmitë e kohës të mos vdesin, që dëshmitarët të mund të shprehen, që dokumentet arkivore të mos zhduken

Fjala e ministres së Kulturës, Mirela Kumbaro në Konferencën e tretë Ministeriale: Nxitja e Kulturës për(...)

Postuar më: 23 Shkurt 2017
Mireserdhët në Tiranë, për herë të parë ndoshta, ose për ta rivizituar, qoftë kulturën e traditës por dhe ajrin e kohës.

Fjala e Ministres së Kulturës Znj. Mirela Kumbaro në 100 vjetorin e Musine Kokalarit

Postuar më: 14 Shkurt 2017
“Hëm vashë, hëm muzë, hëm hero beteje” e quan Isuf Luzaj vajzën me shifon të zi.

Fjala e lamtumirës e Ministres së Kulturës znj. Mirela Kumbaro, në homazhin kombëtar për Dritëro Agollin

Postuar më: 14 Shkurt 2017
“Hëm vashë, hëm muzë, hëm hero beteje” e quan Isuf Luzaj vajzën me shifon të zi. Simbol që përmes brishtësisë i qëndroi diktaturës, Gruaja-Libër,

Fjala e Ministres së Kulturës, znj. Mirela Kumbaro në ceremoninë e hapjes së Muzeut të Artit Mesjetar në Korçë

Postuar më: 03 Tetor 2016
“Tek punoja në këto muaj përgatitjeje për Muzeun e ri të Artit Mesjetar, kërkoja shënime, shkrime, komente në vitet e shkuara për koleksionin e ikonave të Korces.

Fjala e Ministres së Kulturës, znj. Mirela Kumbaro në ceremonin e fillimit të punimeve për restaurimin dhe(...)

Postuar më: 25 Shtator 2016
“Nuk shkon pa emocione kjo ditë për mua dhe për të gjithë ne, sepse kemi kohë që e përgatisim dhe e prisnim.

Fjala e Ministres së Kulturës, znj. Mirela Kumbaro në dëgjesën publike për prezantimin e “Rehabilitimi i(...)

Postuar më: 07 Shtator 2016
“7 shtator ishte dita e vitit 1956 kur u krijua me vendim të Këshillit të Ministrave të kohës, Teatri Lirik i Operas dhe Baletit. Pra 60 vjet më parë.

Fjala e Ministres së Kulturës Znj. Mirela Kumbaro në dëgjesën publike Muzeu "Gjethi"

Postuar më: 30 Gusht 2016
“E shkuara nuk ka vdekur, madje ajo as ka kaluar”, thotë Kafka M. Kumbaro Projekti i muzealizimit të Shtëpisë së Gjethit nuk është më një lajm i padëgjuar. Që kur e prezantuam më shumë se një vit më parë, projekt-idenë në publik, kam ndjekur me vëmendje reagimet, kritikat, sugjerimet

Fjala e Ministres së Kulturës, znj. Mirela Kumbaro në Konferencën e Ambasadorëve

Postuar më: 15 Korrik 2016
“Jam i sigurt se ata që dinë më shumë për letërsinë, muzikën, filmat, trashëgiminë kulturore te Europës, dinë të kuptojnë edhe më mirë ëndrrat dhe traumat e partnerëve tanë, e miqve tanë. Janë pikërisht këta që dinë të kuptojnë më mirë anët e errta të kontinentit tonë dhe janë këta që së bashku mund të lëvizin kah Dritës.”
“Kultura si burim për zhvillimin ekonomik rural nëpërmjet ngjyrave të trashëgimisë Koço Thomollari nga Rehova (një ndër 100 fshtatrat e(...) 02-02-2018