Spekulimet me ndryshimin e emrit në Teatër Kombëtar Eksperimental

Postuar më: 16 Mars 2014
Propozimi për ndryshimin e emrit të skenës që sot quhet Teatri Kombëtar i Komedisë nuk synon, në asnjë rast dhe në asnjë formë, mbylljen e kësaj skene.

Shpallet i pavlefshëm akti administrativ "Rijetëzimi i Kalasë së Lezhës" Anulohet procedura e Kalasë(...)

Postuar më: 11 Mars 2014
Me date 10Mars 2014 ne ambientet e Ministrisë se Kultures u zhvillua mbledhja e rradhes se Këshillit Kombëtar te Restaurimeve, ne te cilin midis te tjerave u shqyrtua praktika e shumëpërfolur e Rijetezimit te Kalasë se Lezhës.

Projekti arTVision, përfundon takimi dy-ditor në Tiranë

Postuar më: 28 Shkurt 2014
Projekte konkrete në fushën e kulturës dhe arteve, në të dy anët e Adriatikut.

Projekti ArT Vision, Mbledhja e Dytë e Komitetit Drejtues dhe Konferencë për Shtyp

Postuar më: 27 Shkurt 2014
Një përballje shumëzërëshe mes partnerëve të Projektit “ArTVision – A Live Art Channel” në datat 27 e 28 shkurt në Tiranë (Ministria e Kulturës, Salla “Tefta Tashko Koço”, Rr. Kavajës, Nr. 4), ku do të mbahet Mbledhja e Dytë e Komitetit Drejtues, organizuar nga Ministria e Kulturës e Shqipërisë.

Takimi i parë mes institucioneve të kulturës dhe artit të Republikës së Shqipërisë dhe Republikës së Kosovës

Postuar më: 11 Shkurt 2014
Nën kujdesin e Ministres Mirela Kumbaro Furxhi dhe Ministrit Memli Krasniqi. Shqipëria dhe Kosova do të nisin konkretisht punën në hartimin e dokumenteve të rëndësishme për një bashkëpunim dhe bashkëveprim në fushën e kulturës dhe të trashëgimisë kulturore.

Vizitë e Ministres Kumbaro në Francë dhe takim me homologen Filippetti

Postuar më: 29 Janar 2014
Vizitë e Ministres Kumbaro në Francë dhe takim me homologen Filippetti Në kuadër të bashkëpunimit kulturor me vendet anëtare të Bashkimit Europian, Ministrja Mirela Kumbaro Furxhi filloi vizitën zyrtare në Francë nga 29 Janari deri më 3 Shkurt. Takimet me Znj. Aurélie Filippetti, Ministre e Kulturës dhe e Komunikimit, znj. Yamina Benguigui, Ministre e deleguar për Frankofoninë, dhe me zyrtarë të lartë të institucioneve kulturore Franceze konsiderohen si një hap i rëndësishëm për ndërthurjen e projekteve në fushën e trashëgimisë kulturore.

Përfundon konkursi i shpallur për pozicionin e drejtorit të Teatrit Kombëtar

Postuar më: 18 Janar 2014
Në zbatim të vendimit të Këshillit të Ministrave nr. 173, datë 07.03.2003 ‘”Për emërimin, lirimin ose shkarkimin nga detyra të drejtuesve të institucioneve, në varësi të Këshillit të Ministrave, Kryeministrit ose Ministrit”, në datën 5 -26 dhjetor Ministria e Kulturës shpalli konkursin për pozicionin Drejtor i Teatrit Kombëtar , i cili sipas të gjitha procedurave ligjore, administrative dhe objektivave artistike e kulturore kaloi në procesin final tri kandidaturat e kandidatëve: Edmond Budina, Hervin Çuli, Laert Vasili.

Ndryshimet në Projektligjin “Për Artin dhe Kulturën”

Postuar më: 15 Janar 2014
Sot qeveria në mbledhjen e radhës miratoi propozimin për disa shtesa dhe ndryshime në Ligjin për Artin dhe Kulturën. Të domosdoshme këto pas problematikave të hasura nga moszbatimi i vetë dispozitave të ligjit.

Vendimet e fundit të KKT, lidhur me marrjen e nismës për hartimin e planit të Përgjithshëm të territorit, dhe(...)

Postuar më: 20 Tetor 2013
Njoftim në vijim të vendimeve të fundit të KKT, lidhur me marrjen e nismës për hartimin e planit të Përgjithshëm të territorit, dhe pezullimin e dhënieve te lejeve zhvillimore që prekin zonat e Trashëgimisë Kulturore. Këtu nuk janë vetëm objektet e trashëgimisë si të tilla, por edhe hapësira rreth tyre, e cila duhet parë si pasuri publike që duhet ruajtur me fanatizëm, si pjesë përbërëse e panoramës dhe e peizazhit natyror, i cili ndihmon në ruajtjen dhe evidentimin e Trashëgimise Kulturore.
KOMUNIKATË PËR SHTYP KONFERENCË NDËRKOMBËTARE AKADEMIKE “Kontribute në përpunimin e projektligjit të ri të Trashëgimisë Kulturore(...) 28-10-2016