Reagimi i Ministrisë së Kulturës për qytetin arbëror të Komanit

Postuar më: 23 Janar 2015
Në vijim të diskutimit për qytetin arbëror të Komanit dhe pas reagimit të Forumit të Trashëgimisë Kulturore, Ministria e Kulturës , në përgjegjësi dhe detyrë të informimit publik, sqaron sa më poshtë.

Qytetarëve të Tiranës u rikthehen zonat pedonale

Postuar më: 22 Tetor 2014
Komunikim për shtyp i Ministres së Kulturës Mirela Kumbaro, pas përfundimit të mbledhjes së Këshillit të Ministrave

Shqipëria në edicionin e 56-të të Ekspozitës Ndërkombëtare të Artit në Venecia 2015; 9 Maj 2015- 22 Nëntor(...)

Postuar më: 21 Tetor 2014
Ministria e Kulturës së Republikës së Shqipërisë në datën 21 gusht 2014 shpalli thirrjen për projekt-propozime për pavijonin e Shqipërisë në Edicionin e 56-të të Ekspozitës Ndërkombëtare të Artit në Venecia, që do të zhvillohet në datat 9 maj – 22 nëntor 2015 dhe kurohet nga Okwui Enwezor

Deklaratë për mediat

Postuar më: 10 Shtator 2014

Ministria e Kulturës shpall organizimin e Festivalit Folklorik Kombëtar, Gjirokastër 2015

Postuar më: 08 Shtator 2014
Shpallet sot organizimi i Festivalit Folklorik Kombëtar, dhe zhvillimi i tij në datat 04-09 prill 2015.

Festivali Ndërkombëtar i Filmit Dokumentar dhe të Shkurtër DOKUFEST

Postuar më: 11 Gusht 2014
Sot në Tiranë u mbajt konferenca për shtyp e festivalit DokuFest, me këtë rast u prezantua programi i plotë i edicionit të 13-të të festivalit, i cili do të mbahet nga data 16-24 gusht në Prizren, Kosovë.

Ndërhyrje rehabilituese në Sheshin ‘Nënë Tereza’

Postuar më: 09 Gusht 2014
Ministria e Kulturës njofton fillimin e punimeve të projektit të ndërhyrjeve rehabilituese në Sheshin ‘Nënë Tereza’

Aktiviteti kulturor në Parkun Arkeologjik të Apolonisë: Në mbikqyrjen e plotë dhe profesionale të Zyrës së(...)

Postuar më: 09 Korrik 2014
Aktiviteti kulturor i kompanisë Bankers Petroleum Albania Ltd. i parashikuar për datën 13 korrik 2014 po zhvillohet në mbikqyrjen e plotë dhe profesionale të Zyrës së Administrimit dhe Koordinimit të Parkut.

Reforma në institucionet e artit

Postuar më: 30 Prill 2014
Ministria e Kulturës ka marrë përsipër që në fillim të punës së saj të reformojë institucionet e artit në vend, për të nxitur krijimtarinë, për të rritur cilësinë artistike si një zhvillim i natyrshëm e profesional i karrierës për të gjithë artistët, për të garantuar e respektuar dinjitetin e artistit dhe duke synuar përfshirjen e të rinjve në këto institucione
KOMUNIKATË PËR SHTYP KONFERENCË NDËRKOMBËTARE AKADEMIKE “Kontribute në përpunimin e projektligjit të ri të Trashëgimisë Kulturore(...) 28-10-2016