Deklaratë pas disa raportimeve të bëra nga media ditët e sotme mbi ndërtime në Parkun Kombëtar të Butrintit

Postuar më: 02 Tetor 2017
Pas disa raportimeve të bërat nga media ditët e sotme mbi ndërtime në Parkun Kombëtar të Butrintit, Ministria e Kulturës sqaron si më poshtë:

Sqarim i Ministrisë së Kulturës lidhur me Deklaraten e Ministrisë së Punëve të Jashtme të Greqisë për(...)

Postuar më: 27 Korrik 2017
Në vijim të Deklaratës për shtyp të Ministrisë së Jashtme të Greqisë, më datë 26 korrik 2017, dëshirojmë të sqarojmë se veprimet e ndërmarra nga organet ligjzbatuese për prishjen e dy ndërtimeve në fshatin Dhërmi, janë pjesë e një procesi të nisur që në prill të vitit 2016 nga Ministria e Kulturës për mbrojtjen dhe ruajtjen e trashëgimisë kulturore në këtë zonë. Plani përkatës, pjesë e një strategjie në nivel kombëtar, është konsultuar gjerësisht dhe është miratuar bashkë me komunitetin dhe organet e pushtetit vendor të Bashkisë Himarë. Kësisoj, janë identifikuar edhe ndërtimet që cënojnë trashëgiminë, janë bërë të gjitha njoftimet përkatëse në lidhje me prishjen e ndërtimeve pa leje, shpronësimin, si dhe janë kompensuar pronarët në bazë të ligjit në fuqi. Në rastin konkret, bëhet fjalë për dy godina të ngritura mbi një burim uji brenda zonës së mbrojtur si trashëgimi kulturore. Për pronarët e prekur janë respektuar të gjitha procedurat ligjore, si për të gjithë qytetarët shqiptarë dhe në përputhje me të gjitha normat e konventat ndërkombëtare.

KONFERENCË NDËRKOMBËTARE AKADEMIKE

Postuar më: 28 Tetor 2016
KOMUNIKATË PËR SHTYP KONFERENCË NDËRKOMBËTARE AKADEMIKE “Kontribute në përpunimin e projektligjit të ri të Trashëgimisë Kulturore në Shqipëri

Transporti i Veprave të Artit

Postuar më: 25 Nëntor 2015
Në tetor të vitit 2013 u sekuestruan nga policia 477 ikona dhe artefakte që u vendosën në Galerinë e Arteve dhe qëndruan të izoluara.

Denoncojmë dhunën e ushtruar ndaj inspektorëve të Zyrës shqiptare të të Drejtave të Autorit nga punonjës të(...)

Postuar më: 18 Gusht 2015
Ministria e Kulturës dënon me forcë dhunën e ushtruar javën e shkuar nga përfaqësues të subjektit “EKLIPSI” ndaj inspektorëve të ZSHDA-së.

U përzgjodhën artistët që do të marrin pjesë në Albanian Contemporary Artist Salon

Postuar më: 07 Korrik 2015
Në kuadër të bashkëpunimit ndërmjet Ministrisë së Kulturës së Shqipërisë dhe Ambasadës së Francës në Shqipëri, salloni i artit bashkëkohor ACAS – Albanian Contemporary Artist Salon do të zhvillohet nga data 1 deri më 9 nëntor 2015 në Muzeun Historik të Tiranës.

Berati dhe Gjirokastra jashtë Listës së Trashëgimisë Botërore në Rrezik

Postuar më: 03 Korrik 2015
Konferencë për mediat e Ministres së Kulturës, Mirela Kumbaro, lidhur me vendimin e fundit të Komitetit të Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s.
Pas disa raportimeve të bërat nga media ditët e sotme mbi ndërtime në Parkun Kombëtar të Butrintit, Ministria e Kulturës sqaron si më(...) 02-10-2017