Buletini mujor

 TË REJAT KRYESORE PRILL 2018

logo

Buletini mujor > Folku shqiptar në zemër të Brukselit

Postuar më: 30 Prill 2018

Folku shqiptar në zemër të Brukselit

foto1

Ansambli Kombëtar i Këngëve dhe Valleve Popullore në “Balkan Trafik”

Në datat 19 - 22 prill në Bruksel nisi Festivali Ndërkombëtar Kulturor “Balkan Trafik”, ku këtë vit, me mbështetjen e Ministrisë së Kulturës, Shqipëria u përfaqësua me Ansamblin Kombëtar të Këngëve dhe Valleve Popullore. Shqipëria prezantoi kulturën e gjallë në zemër të Brukselit, në sallën BOZAR, nga ku shpalosi ngjyrat, ritmet dhe energjinë e një vendi me identitet evropian, vetëm pak ditë pas hapjes së negociatave për anëtarësimin e Shqipërisë në BE. Detyra e promovimit të një imazhi të favorshëm jashtë vendit i takon diplomacisë kulturore. Roli i kulturës në përmirësimin apo promovimin e imazhit të vendit, është i rëndësishëm. Përfaqësimi i trupës së Ansamblit Kombëtar në këtë edicion iu dedikua polifonisë shqiptare si trashëgimi e UNESCOS-s, në kuadër të 60-vjetorit të anëtarësimit të Shqipërisë në këtë organizatë. Pjesëmarrja në këtë festival ndërkombëtar u organizua në bashkëpunim me Ministrinë për Evropën dhe Punët e Jashtme si dhe përfaqësinë tonë diplomatike në Bruksel.