Buletini mujor

 TË REJAT KRYESORE PRILL 2018

logo

Buletini mujor > “NOCES & La stravaganza”në Itali

Postuar më: 30 Prill 2018

“NOCES & La stravaganza”në Itali

foto1

3500 spektatorë në pesë netë

Trupa e baletit e Teatrit Kombëtar të Operës dhe Baletit kapërcen kufijtë në një tur shfaqjesh në Itali, në sallat e tejmbushura me numrin rekord të 3500 spektatorëve. NOCES & La stravaganza, balet nga Angjelin Preljocaj u prezantua nga trupa e baletit në disa nga teatrot e rëndësishëm në “Teatro Giordano”, Foggia, “Teatro Garibaldi”, Bisceglie, “Teatro Abeliano”, Bari, “Teatro Apollo”, Leçe . Shtypi dhe media italiane i kushtoi një vëmendje të veçantë trupës shqiptare, duke e cilësuar bashkëpunimin Shqipëri-Puglia, “ura komunikimi të një deti”. Kemi shpallur prioritet diplomacinë kulturore dhe Ministria e Kulturës vazhdon të krijojë mekanizmat e duhur që skena e vogël e artit shqiptare të përballet me skenën e madhe evropiane. Turi i shfaqjeve të TKOB-së në Itali realizohet në bazë të marrëveshjes së bashkëpunimit nënshkruar nga Ministria e Kulturës dhe Rajoni i Puglia-s, në fushën e atit, kulturës dhe turizmit kulturor.